Kenaid

Alt om sundhed

Generelt

Varm op med kvalitetsbrænde

Lufttørret brænde har flere fordele sammenlignet med brænde, der ikke er tørret tilstrækkeligt. Når brændet er lufttørret, indeholder det mindre fugt, hvilket giver en højere forbrændingsværdi. Dermed opnår man en mere effektiv og varmere forbrænding, samtidig med at der dannes mindre sod og tjære i skorstenen. Lufttørret brænde er også mere miljøvenligt, da det bidrager til at reducere udledningen af skadelige partikler. Derudover er lufttørret brænde generelt nemmere at håndtere og kløve, hvilket gør opvarmningen mere behagelig og effektiv.

Sådan vælger du det rette brænde

For at sikre en effektiv og miljøvenlig opvarmning er det vigtigt at vælge det rette brænde. Lær at identificere kvalitetsbrænde, som brænder rent og afgiver optimal varme. Gå efter tørt, hårdttræsbrænde, som giver en længere brændtid og højere virkningsgrad end blødt træ. Overvej også at købe lufttørret brænde, som har en lavere vandindhold og dermed brænder mere effektivt. Ved at investere i kvalitetsbrænde kan du opnå en mere behagelig og økonomisk opvarmning af dit hjem.

Opbevaring af brænde – vigtige tips

Korrekt opbevaring af brænde er afgørende for at sikre, at det brænder effektivt og giver den bedst mulige varme. Opbevar brændet på et tørt og luftigt sted, såsom i en overdækket brændeskur eller under et halvtag. Sørg for, at brændet er stablet i rækker, så luften kan cirkulere omkring det. Undgå at opbevare brændet direkte på jorden, da fugt kan trænge op i bunden. Dæk toppen af brændestablen med et stykke presenning eller lignende for at beskytte mod regn. Lad brændet tørre i mindst 6-12 måneder før brug, så fugtindholdet reduceres til et minimum.

Brændeovne – effektiv og miljøvenlig opvarmning

Brændeovne er en effektiv og miljøvenlig måde at opvarme hjemmet på. De moderne brændeovne er designet til at udnytte brændet optimalt og minimere udledningen af partikler og andre forurenende stoffer. Ved at vælge et kvalitetsbrænde, som er tørt og vellagret, sikrer du en ren og effektiv forbrænding. Brændeovne er ikke blot praktiske, men også med til at skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Derudover er brænde en fornybar energikilde, der er CO2-neutral, når den forbrændes korrekt. Med en brændeovn kan du derfor opvarme dit hjem på en bæredygtig måde.

Hvad koster lufttørret brænde?

Lufttørret brænde er generelt dyrere end maskinelt tørret brænde, men kvaliteten er også højere. Prisen for lufttørret brænde varierer afhængigt af træsorten, leverandøren og mængden. Typisk koster en kubikfod lufttørret egebrænde mellem 50 og 70 kr., mens birkebrænde koster mellem 40 og 60 kr. per kubikfod. Det er vigtigt at være opmærksom på, at prisen kan variere afhængigt af din lokale leverandør. Uanset hvilken træsort du vælger, vil lufttørret brænde give dig en mere behagelig og effektiv forbrænding i din brændeovn.

Levering af brænde – hurtig og nem service

Hos os kan du bestille brænde med hurtig og nem levering. Vi har et bredt udvalg af kvalitetsbrænde, som bliver leveret direkte til din dør. Vores erfarne chauffører sørger for, at brændet bliver læsset af og stablet på den ønskede plads. Du kan nemt bestille brænde online eller kontakte os telefonisk, så hjælper vi dig med at finde den rette mængde til dit behov. Vi tilbyder fleksible leveringstider, så du kan få brændet, når det passer dig bedst. Uanset om du har brug for en enkelt palle eller flere, kan vi levere det hurtigt og nemt.

Brug for rådgivning? Vi hjælper dig

Hvis du er usikker på, hvilken type brænde der passer bedst til din brændeovn, eller hvordan du opbevarer og tørrer brændet korrekt, så er du velkommen til at kontakte os. Vores erfarne medarbejdere kan rådgive dig om de bedste løsninger, så du får den optimale forbrænding og den mest effektive udnyttelse af dit brænde. Vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige balance mellem pris, kvalitet og miljøhensyn. Uanset om du er ny bruger af brændeovn eller har haft én i mange år, så kan vi give dig værdifulde tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit brændsel. Tøv ikke med at spørge os til råds – vi er her for at hjælpe dig.

Brænde til ethvert behov – stort som småt

Uanset om du har et stort eller et småt brændekammer, er der brænde, der passer til dit behov. Til de mindre ildsteder anbefales mindre stykker brænde, der er nemt at håndtere og hurtigt antænder. Til de større brændekamre er større stykker brænde mere passende, da de giver en længere og mere stabil forbrænding. Uanset størrelsen på dit ildsted, er det vigtigt at vælge et tørt, kvalitetsbrænde, der sikrer en ren og effektiv forbrænding. Vores udvalg af brænde dækker alle behov, så du kan finde det helt rette til dit ildsted.

Bliv klar til vinteren med lufttørret brænde

Lufttørret brænde er det bedste valg, når du skal varme op i løbet af vinteren. Det brænder længere og mere effektivt end vådt brænde, da fugtindholdet er lavt. Sørg for at anskaffe dit brænde i god tid før vinteren, så det får tid til at tørre ordentligt. Opbevar brændet på et tørt og luftigt sted, gerne under tag, for at sikre den bedste kvalitet. Med lufttørret brænde får du en jævn og behagelig varme, samtidig med at du reducerer risikoen for skorstensbrand. Investér i kvalitetsbrænde, så du kan nyde en effektiv og miljøvenlig opvarmning hele vinteren igennem.

Bestil dit brænde allerede i dag

Bestil dit brænde allerede i dag og sikr dig, at du er klar til den kolde sæson. Vores udvalg af kvalitetsbrænde er nøje udvalgt for at sikre, at du får den bedste oplevelse, når du tænder op i pejsen eller brændeovnen. Vores brænde er tørret til den perfekte fugtighed og garanterer en ren og effektiv forbrænding. Bestil i dag og få leveret direkte til din dør – så er du klar til at nyde den hyggelige varme, så snart temperaturen falder.