fbpx
Øv! Vi blev ikke verdensmestre i fodbold i denne omgang!

Til gengæld er vi verdensmestre i noget andet her i Danmark og det er at træde til og hjælpe hinanden. Det har TrygFonden bl.a. sat fokus på gennem deres seneste kampagne som kan ses her.

Gennem en målrettet indsats, er danskerne blevet verdensmestre i at træde til. Det betyder, at der i over 67% af alle tilfælde med hjertestop har været ydet hjertelungeredning af forbipasserende danskere inden ambulancen når frem. Det har bl.a. været med til at øge overlevelsen og det kan vi være stolte af!

Hjertestarterne skal ud i hjemmene

I tilfælde af hjertestop er hastighed altafgørende for overlevelseschancen. Jo tættere hjertestarteren er på den tilskadekomne og jo før den kommer på, jo større overlevelseschance er der for den der har fået hjertestop.

I Danmark er der mange hjertestartere i det offentlige rum men de fleste hjertestop sker i hjemmet. Derfor skal vi ha’ flere hjertestartere ud i boligkvartererne tættere på hvor hjertestoppene sker. Kenaid tager ansvar og melder sig ind kampen og gør lokalområdet mere sikkert med en ny hjertestarter på adressen i Auning.

Hjertestarteren der nu er tilgængelig i Auning er registreret på Hjertestarter.dk. Det betyder at 1-1-2 kan se hvor hjertestarteren er. Hvis der er et hjertestop i nærheden kan hjertestarteren udbringes eller der kan blive sendt folk hen til adressen efter hjertestarteren og tage den med til der hvor hjertestoppet er sket

Inden længe vil hjertestarteren blive sat ud i et dertil egnet skab, på den måde vil hjertestarteren være tilgængelig 24/7.

Hjerteløberordning kommer til Region midt

Til efteråret kommer TrygFondens hjerteløberordning forventeligt til Region Midt. Det betyder, at folk kan melde sig som hjerteløbere og på den måde blive kaldt ud til hjertestop i deres lokalområde. Her vil hjertestarteren kunne gøre en kæmpe forskel for folk med hjertestop. Se en kort intro til hjerteløberordningen i videoen herunder.